mandag, april 26, 2010

Face it

"Face it" er skrevet av moteredaktøren Kristin Ma Berg, og handler om det norske mote- og ukebladsmiljøet. Hovedpersonen er redaktøren for magasinet Face it, Maja Sivlestad. Romanen starter med at Maja nekter å godkjenne vinneren av "Årets Modell", fordi vinneren er for tynn. Hun er ganske alene om å synes dette, og snart begynner andre ting å gå i mot henne også. Maja har en kollega som er uenig i stort sett alt Maja gjør, og prøver å hindre det. Så blir en annen kollega funnet, voldtatt og neddopet, og Maja føler seg forlatt av mannen som er på jobbreise og har overlatt alt ansvaret til henne. På baksiden stod det at romanen skulle være "humoristisk, dramatisk, overraskende og med en intrikat kriminalgåte". Jeg synes ikke den var noen av delene. Etter et raskt søk på Google, fant jeg ut at mange var enige med meg. Boken har stort sett fått dårlige anmeldelser, og det skjønner jeg godt. Jeg leste et sted at boken var "fort lest, fort glemt", og det er egentlig en veldig god oppsummering av inntrykket mitt.
Jeg føler at forfatteren ikke har greid å bestemme seg for hvilken historie hun vil fortelle, og hun prøver å presse inn alt for mye i én bok. Hun begynner på flere småhistorier, men ingen av dem blir liksom avsluttet, og man skjønner aldri helt hvorfor hun tok det med i det hele tatt. Og det er klart, når stort sett hele boken består av historier man ikke skjønner meningen med, blir det ikke en spesielt bra bok. Etter min mening. Jeg skulle ønske hun ville bestemt seg for én fortelling, og så heller fokusere litt mer på å gi karakterene dybde og litt mer sannsynlige personligheter, for det synes jeg heller ikke hun har klart. Jeg er glad jeg lånte boken på biblioteket, og ikke har brukt penger på den, for det var den ikke verd.

2 kommentarer:

  1. Stoler på denne anmelderen her, jeg. Da gidder jeg ikke bruke tid på denne boken, slik jeg faktisk var på nippet til etter å ha lest bak på omslaget...
    Det er altfor mange forfattere som ikke greier å bestemme seg for hvilken historie de egentlig skal fortelle (og noen som aldri kommer i gang i dete hele tatt - hmpf)

    SvarSlett
  2. Sjekk www.skrivebua.no

    Tror dette er noe for deg :-)

    SvarSlett