fredag, februar 04, 2011

Kakao på pinne

På bloggen Mat på bordet fant jeg denne oppskriften på kakao på pinne, noe jeg umiddelbart fikk lyst til å prøve. Kakao på pinne er akkurat det det høres ut som, en pinne som blir til kakao når man rører den ut i varm melk. Veldig kult!
Enkelt å lage er det også. For å lage 15 pinner trenger du:
400 gram mørk sjokolade
30 gram drikkekakao
70 gram melis

Jeg brukte helt vanlig kokesjokolade fra Euroshop eller noe i den duren.
Sjokoladen smeltes i vannbad, og når den er ferdigsmeltet tar du den ut av vannet og blander i melis og kakao. Så skal du ha blandingen i isbitformer. Mat på bordet tipset om å bruke sprøytepose for å få sjokoladeblandingen oppi isbitformene, og det er absolutt en god idé. Ser for meg at det blir mye gris ellers... Min sjokoladeblanding ble litt vel stiv underveis i sprøytingen, men da kan man bare ta den litt i mikroen. Når du har hatt sjokoladen i formene stikker du bare en pinne i hver form, for da er sjokoladen stiv nok til at pinnen står av seg selv. Jeg brukte ispinne-aktige pinner fra apoteket.
Etter å ha satt i pinnene kan man selvfølgelig si seg fornøyd, men det blir ennå litt kulere hvis man pynter litt. Jeg raidet kjøkkenskapet og fant diverse kakepynt som jeg strødde på. Så er det bare å sette isbitformene kaldt, og la det stivne.
Når du så får lyst på kakao varmer du bare opp cirka 2 dl melk og rører en pinne ut i den varme melken. Og har du tilfeldigvis litt pisket krem igjen fra vaffelfesten dagen før, gjør det selvfølgelig kakaoen ekstra god!
Pinnene er også fine å pakke inn i litt cellofan og gi i gave. Og hvis du lar dem stå kaldt i en tett boks holder de seg lenge. (Jeg har forresten også hørt rykter om at de er veldig gode å bare spise, uten melken...)

4 kommentarer:

  1. Høres skikkelig nam nam ut... Tror sannelig jeg skal prøve den oppskrifta ja!!! :D

    SvarSlett
  2. Åh, så bra med oppskrift på dette. Så kjempegodt ut, dette må prøves, ungene blir nok meget fornøyde!! :)

    SvarSlett
  3. Stilig. det her tror æ vi skal lage i helgen =) Elsker sånne ideèr som ungene kan lage å gi i gaver =)

    SvarSlett