søndag, januar 17, 2010

True Blood

Jeg fikk den første True Blood-boken til bursdagen, og nå har jeg lest den ferdig. Nå vet jeg riktignok ikke om True Blood eller Twilight ble skrevet først, men jeg tror Twilight kom først. I hvert fall så er de to seriene fantastisk like. Det skjønte jeg vel egentlig allerede før jeg begynte å lese. På baksiden stod det noe sånt som; "Sookie Stackhouse er en helt vanlig jente, bortsett fra at hun kan lese tanker. Det gjør det vanskelig for henne å være i et forhold, helt til en blek og kjekk mann kommer. Han heter Bill, og hun kan ikke lese tankene hans. Det er bare det at Bill er vampyr". Jeg mener, det er jo nesten samme opplegget som i Twilight. Og når Bill senere i boka er bortreist, kommer Sam, Sookies sjef for å beskytte henne, og voila! han er en "shapeshifter".
Jeg tror virkelig at True Blood er inspirert av Twilight, ikke omvendt. Og Twilight er mye bedre. Men True Blood er absolutt bra nok til at jeg nok kommer til å lese hele serien.
Nå oppdaget jeg akkurat at bokserien egentlig heter "The Southern Vampire Mysteries", ikke True Blood, det er visst TV-serien. Jeg har ikke sett TV-serien, så jeg håper at bildet jeg fant på google, faktisk er fra rett serie. Det er jo søren meg så mange vampyrserier for tiden at man blir helt forvirret.

2 kommentarer:

 1. Hei, kjempemorsomt å se noen som har skrevet tilbakemelding på denne boken egentlig, kjøpte den for et halvt år siden men den har egentlig bare stått i bokhyllen, har blitt veldig intressert i vampyrbøker etter at jeg leste Twilight sagaen og har lest så mange bøker som mulig som har noe med det samme å gjøre. Leste 1 eller 2 kapitler av "True Blood" som du kaller den. Men ble ikke veldig imponert. Om du ikke har lest "The host" av Stephenie Meyer (forfatteren av Twilight), burde du virkelig gjøre det, den er minst dobbelt så bra som Twilight. (etter min mening), men man må komme 2 kapitler inn i boken før man forstår hvor bra den egentlig er.

  Har også kjøpt deler av en serie som jeg har startet å lese i det siste som også handler om vampyrer. Serien heter "The house of Night Sagaes". og den første boken i serien heter "Marked". Veldig intressange bøker med en litt annen synsvinkel på hva vampyrer er enn det er i Twilight, du burde virkelig ta deg tid til å lese de :)

  Klem Helene

  SvarSlett
 2. True Blood bøkene kom først, i tilfelle du lurte.
  Så det er nok omvendt.

  SvarSlett