søndag, januar 10, 2010

Kinofilmer 2010

Her er noen filmer jeg gleder meg til å se når de kommer på kino.

Up in the air - Premiere fredag 15. januar. Den handler om en mann, Ryan, hvis jobb er å reise rundt og gi sparken til andre. En dag ansetter firmaet hans en ung kvinne som gjør den samme jobben, men gjennom videosamtaler, i stedet for å reise rundt. Ryan bestemmer seg for å ta den unge kvinnen med på en av hans reiser for å vise henne hvor feil logikken hennes er. Hovedrollen spilles av George Clooney, og BONUS: Anna Kendrick er med! (Det er hun som spiller Jessica Stanley i Twilight-filmene. At noe kan relateres til Twilight er alltid en kjempebonus!)

Valentine's day - Har ikke helt funnet ut om den faktisk kommer på norske kinoer, men hvis den gjør det, regner jeg med at premieren blir i februar en gang, som i de andre landene. Denne filmen er så fullpakket av kjendiser at jeg ikke i det hele tatt kan skjønne hvordan de fikk råd til å lage den. Den handler om flere forskjellige par, og noen single, i Los Angeles, og deres Valentine's Day, hvis jeg har forstått det riktig. For å være ærlig er det ikke så farlig hva den handler om; Taylor Lautner er jo med! Jeg planlegger å se den sammen med søsteren min, så kan vi glede oss over alles scenene han er med i, og ergre oss over at det er Taylor Swift, og ikke en av oss som spiller sammen med ham.

Remember Me - Norgespremiere 9. april. Den handler om et par hvis forhold henger i en tynn tråd mens de prøver å takle sin respektive familiers tragedier. Heller ikke her har jeg vært så opptatt av handlingen, fordi Robert Pattinson er med! (Ja, jeg er en av dem som har sett Harry Potter og Ildbegeret igjen, bare fordi han er med...)

Eclipse - Dette er vel den filmen i 2010 jeg gleder meg mest til. Den har norgespremiere 2. juli, så nå er det like før jeg må begynne nedtellingen. Det er ennå ikke kommet noen offisiell poster, så vi får nøye oss med en fan-made. Jeg er veldig spent på hvordan Eclipse blir, med David Slade som regissør. Jeg håper at han har Catherine Hardwickes detalj-interesse og Chris Weitzs litt mer humoristiske og lyse stil. Da hadde det blitt knall! Men det blir det sikkert uansett.

Harry Potter og Dødstalismanene, del I - Heller ikke her har jeg funnet ut når den har norgespremiere, men regner med at det er omtrent samtidig som resten av verden, rundt 20. november. Jeg er veldig spent på denne, jeg synes at Harry Potter-filmene har blitt dårligere og dårligere, så da håper jeg på at denne blir et oppsving. (Jeg tror dette også er en fan-made poster.) Jeg kjenner at jeg snart skal lese Harry Potter-serien på nytt, det begynner å bli en stund siden. Det er noe jeg gjør med ujevne mellomrom, men jeg må innrømme at jeg ofte hopper over femteboka, den er litt for lang og litt for mye Harry-føler-seg-ensom-og-synes-synd-på-seg-selv.

Så nå er det bare å krysse fingrene for at disse filmene faktisk kommer til Bodø, for det er det sannelig ikke alle som gjør. Jeg hadde gledet meg til å se New York, I love you i romjulen, men den kom søren meg aldri (i hvert fall ikke som jeg har fått med meg). Det er i stunder som dette jeg skulle ønske at jeg hadde en litt større by innen rekkevidde.

4 kommentarer:

 1. Award til deg i bloggen min!

  SvarSlett
 2. Har vært innom igjen å fått litt oppdatering på bloggen din....vet du det var noe som slo mæ-du skriver godt og underholdende.....leser ikke så ofte blogger skrevet av ungdom på din alder- gjett hvorfor ...de sier så lite...egentlig..mest prat rundt klær , sminke osv. men en har jo lov å ha sine egne interesser uten at " sure" kjerringer skal bry seg, da logger en av å hopper over til din blogg f.eks.
  Stå på -du er ei flott jente! Hanne mamman din har all grunn til å være stolt!
  Godt nytt år foresten!

  SvarSlett
 3. Mye å glede seg til. Jeg håper det blir kino på oss i helga.
  Aftenposten har også en artikkel om filmer verdt å vente på i 2010:
  http://oslopuls.aftenposten.no/film/article310501.ece

  SvarSlett
 4. åjoda, valentine's day kåmmer t bodø :)

  martine.

  SvarSlett