søndag, oktober 17, 2010

Regntung ryddesøndag

Av og til, type veldig sjelden, får jeg lyst til å rydde. Det er som sagt veldig sjelden det skjer, men noen få ganger, sånn som i dag, skjedde det. Og da er det bare å utnytte det! Særlig fint er det jo at jeg ikke hadde noen andre planer i dag, og dessuten er det vått og kaldt ute.
Så jeg tok på meg min nye, prikkete kjole (fryktelig vanskelig å ta bilde av seg selv, men fin kjole, ja?), og spiste en god frokost for virkelig å få utnyttet ryddeanfallet mitt. Som regel når jeg får lyst til å rydde, er det ikke sånn at jeg får lyst til å rydde og vaske hele rommet mitt. Nei, da liker jeg heller små, overkommelige prosjekter, som å rydde i et skap. I dag falt valget på badskapet:
Det var ikke fryktelig rotete, men litt for fullt til at det var praktisk. Og dessuten var det litt støvete. Så jeg tok ut alt, kastet det jeg ikke trengte, la smykkene i smykkeskapet (som forresten også kunne trenge litt rydding...), tørket støv og satte alt inn igjen:

Så nå har jeg et badskap som er så tomt at jeg nesten tviler på at jeg har alt jeg trenger der. Ryddingen av badskapet var temmelig fort unnagjort, og jeg hadde fortsatt lyst til å rydde mer, så da gikk jeg løs på bokhylla jeg har på rommet mitt.
Som dere ser, var det litt for mange bøker (og rot), til at det var oversiktlig. Flere av hyllene hadde bøker som stod foran hverandre, og da blir det veldig vanskelig å finne fram. Så også her måtte det en grundig gjennomgang til for at det skulle bli plass til å lage noe system. En hel hyllerad med bøker i serien Barnevaktklubben ble erklært modne for å gi bort, og i tillegg ble mesteparten av det som ikke var bøker, lagt andre plasser, eller kastet. Så da ble det plass til å sortere bøkene litt etter farge:
De to nederste hyllene er ikke sortert etter farge, for der står bokseriene mine. Å splitte dem opp, ville bare blit usystematisk.
Men resten av bøkene er sortert ganske pent etter farge, så nå trenger jeg ikke lenger å skjemmes når folk kommer for å låne bøker hos meg :)
Desverre gikk ryddekicket over etter at bokhylla var systematisert, så smykkeskapet, garderobeskapet og resten av rommet mitt er fortsatt like rotete...

2 kommentarer:

  1. Fint, fint, fint! (og ganske inspirerende, faktisk. Nå er det ryddig i mitt badskap også!)

    SvarSlett
  2. Du er herved invitert til å rydde min bokhylle også. Jeg gleder meg!! ;-)

    SvarSlett