tirsdag, oktober 12, 2010

Den merkelige hendelsen med hunden den natten

En kveld før jeg skulle gå og legge meg, var jeg på jakt i bokhylla etter en ny bok å lese. Da fant jeg boken ”Den merkelige hendelsen med hunden den natten”, av Mark Haddon, og endte opp med å velge den, på grunn av den morsomme tittelen. Boken handler om 15 år gamle Christopher, som har en mild form for autisme. Christopher er veldig god i matematikk og geografi, men han er ikke så flink til å forholde seg til andre mennesker. Boken starter med at Christopher finner naboens hund død. Den er drept ved hjelp av en høygaffel, og han bestemmer seg straks for å ta på seg rollen som detektiv, og finne ut hvem som har drept Wellington.
Jeg likte boken veldig godt. Den var veldig lett å lese, men ikke på den måten at den var overfladisk, men på den måten at den var godt skrevet, så jeg ”gled” bare gjennom boken. Boken er annerledes, og gir innsikt i hvordan livet til en autistisk person er (forutsatt at forfatteren ikke tar helt feil i sin skildring av Christophers tanker). Som sagt, så synes jeg at det var en veldig god bok. Den var også underholdende, og absolutt en anbefalelsesverdig bok.

8 kommentarer:

 1. Den boka likte jeg også. Og jeg festet meg i utgangspunktet ved den av akkurat samme grunn som deg: en helt annerledes tittel.
  Valg av boktittel skal man med andre ord ikke kimse av ;)

  SvarSlett
 2. Oi, den må lånes! Jeg holdt på å kjøpe den her en dag, men et eller annen minnet meg på alle hundrelappene som havnet i kassa på bokhandelen uka før... Har bare (tvangs)lest utdrag av den i tekstheftet som måtte leses før engelsktentamen i vår.
  Marianne

  SvarSlett
 3. Jeg har sett den boken der på biblioteket, men aldri tatt den med meg hjem, kanskje jeg skal gjøre det på min neste lånerunde :)

  SvarSlett
 4. Den boken er utrolig fin! (og nå tenkte jeg plutselig på bussturer i København, for det var der jeg leste den!)

  SvarSlett
 5. Men var ikke hunden en stor svart puddel, eller husker jeg feil? Det var ikke noe gøy...
  Marianne

  SvarSlett
 6. Marianne: Det er mulig det var en svart puddel, jeg husker ikke... Men det er jo bare en bok da, det skjer ikke på ordentlig! :)

  SvarSlett
 7. Den er notert bak øret! :-)

  SvarSlett
 8. Hei du! Prøver å finne denne boka til salgs, men finner den ikke. Var denne på norsk? Du kunne ikke vært interessert i å selge den?

  Mvh Lars

  SvarSlett