fredag, mars 19, 2010

Gone og Hunger

GONE er en serie av Michael Grant. Foreløpig er to bøker kommet ut, GONE og HUNGER. (På norsk er forresten bok nummer to oversatt som Mørke krefter, ikke Sult, i fall du lurte.) Handlingen foregår i Perdido Beach, en liten by i California. I Perdido Beach ligger et atomkraftverk hvor det var en ulykke for tretten år siden. Plutselig en dag (i første bok) er det dannet en usynlig mur i en sirkel med radius på 30 km rundt atomkraftverket, og alle over femten forsvinner. Alle under 15 er dermed forlatt alene, uten å ane hvor de voksne er blitt av. De kaller området innenfor muren for REBUS; Reaktorbyens ungdomssone. I tillegg begynner ting og skje, og noen av ungene utvikler rare krefter.

I bok to er det gått tre måneder siden REBUS ble dannet, og sulten herjer. Det er nesten fritt for mat, og alle er desperate. Ungene begynner å vende seg mot hverandre, og i tillegg er det et ukjent vesen i en gruvegang som begynner å ta kontakt med noen av dem og infisere hjernene deres.

Dette er en superspennende ungdomsserie, en av de beste jeg har lest. Den er skummel og uhyggelig, og helt klart en bok man kan bli liggende lenge våken og lese, det kan jeg love deg. Anbefales på det sterkeste!

Forresten tror jeg bok nummer tre kommer nå i mai, eller noe i den duren. Jeg gleder meg!

1 kommentar:

  1. Yey, enda en bokblogg. Jeg har begge bøkene (Gone og Hunger) i bokhyllen, men har dessverre ikke fått lest dem ennå. Men du overbevise meg om å flytte de noen hakk opp på listen :)
    SV: Inside Out har mange likhetstrekk med Hunger Games, ja, men mye er selvfølgelig forskjellig. Likevel tror jeg du vil like den siden du likte Hunger Games. Og ja, boken er den første i serien. Outside In, toeren, kommer neste år ;)

    SvarSlett