mandag, mars 08, 2010

Fritt fall

Da jeg var ferdig med "Hundre år" anbefalte mamma meg å lese "Folket på Innhaug". Jeg begynte så vidt, men så kjente jeg at jeg var egentlig litt mer klar for noe litt nyere. Så, jeg gikk på jakt i bokhylla, og fant "Fritt fall" av Nick Hornby. Boken handler om fire mennesker som av forskjellige grunner befinner seg på taket av Terminalen(?) i London på nyttårsaften. De har kun én ting til felles, de har tenkt til å ta livet av seg. Men, når det plutselig er så mange der, og de ikke lenger kan få det ensomme, dødelige hoppet de hadde tenkt seg er det ingen av dem som hopper. Boken handler om forholdet som utvikler seg mellom dem mens de går og lurer på hvorfor de egentlig gikk ned av taket den kvelden, i stedet for å hoppe.

Jeg leste boken på norsk, selv om boken på bildet er engelsk, og jeg likte den veldig godt. Nick Hornby skriver veldig godt, og veldig morsomt, og jeg liker hvordan han lar alle de fire personene få "fortelle" litt hver.

Absolutt en bok jeg anbefaler!

2 kommentarer:

  1. Notert bak øret!
    Prøvd Toril Brekke sine historiske romaner?
    Sara og Brostein, og Drømmen om Amerika og Gullsush? :-)

    SvarSlett
  2. Jeg er nettopp ferdig med siste bok av Folket på Innhaug. Jeg tror aldri jeg har grått og ledd så mye som da jeg leste disse bøkene. Man kommer raskt inn i den gammeldagse dialekta i bøkene og til slutt tenker/leser man på dialekt hele veien. De anbefales varmt. Også fra Jan som tar stor kreditt for at jeg har lest dem...

    SvarSlett