mandag, desember 13, 2010

Fredag, lørdag, søndag

På fredag hentet vi søskenbarn Georg i barnehagen, for han skulle nemlig overnatte hos oss til lørdag. Det er alltid fryktelig stor stas å ha ham på besøk!
Vi hadde hentet ned noen leker fra loftet, blant annet en bilbane.
På loftet fant vi også handlevognen med lekemat, og den var det stor stas å trille rundt på. Men ikke så stor stas som det er å jage etter kattene. "Puuus", roper Georg, og kattene piler forskremt under en stol :)
Borte-bø er jo også alltid en slager.
På lørdag etter at Georg hadde dratt, måtte jeg gå i gang med skolearbeid. Jeg er så grundig lei av prøver, innleveringer og framføringer, og gleder meg sånn til å få juleferie og tid til å bare tasse rundt i ullester. Skal man orke å gjøre skolearbeid i helgen må man i hvert fall noe litt kult å kose seg med. Pappa hadde kjøpt sharonfrukt, og da jeg delte en i to, syntes jeg den var så fin inni at den fortjente et bilde. God var den også. På lørdags ettermiddag/kveld satt jeg barnevakt noen timer, og da jeg kom hjem var det klart for middag: biff og bakt potet. Yummy! Og brus med snø i. Vi hadde nemlig ingen isbiter, og brusen var ikke ordentlig kald. Men med all den nye snøen vi har fått i det siste, var det ingen fare! Brus, eller saft eller vann, for den saks skyld, med snø i er ganske godt. Nesten litt som hjemmelaget slush.
På søndag var det bakedag her hjemme, men jeg var blitt forkjølet og var ikke egentlig i form til noen storstilt baking. Men noen pepitakranser fikk jeg laget, og litt pepperkakedeig fikk jeg spist. Og smaking på deigen er jo det viktigste med hele pepperkakene. Etterpå bakte Julie og mamma peppernøtter, og om kvelden laget mamma smultringer og rosettbakkels. Julestemningen blir stadig sterkere!
Også på søndag måtte jeg gjøre lekser, men for å gjøre det litt mer julete og for å oppmuntre meg selv, blandet jeg saft og knekte valnøtter. Da ble alt straks bedre.

I dag er jeg også forkjølet, men jeg prøver å skyve det unna, for jeg kan bare ikke bli syk nå, det passer virkelig ikke. (Og, ja, det finnes tidspunkt da det faktisk passer å bli syk, som når man skal ha heslige ting i gymmen og sånt.)

1 kommentar:

  1. Åh gulle-gulle-seriøst-gullenusk!

    Veldig koselig blogginnlegg, Pia - du er flink!

    PS: På bildet der Georg går med handlevogna ser det ut som vi bor i et hus som utelukkende består av dører :)

    SvarSlett