søndag, desember 27, 2009

Oppfinnsomheten lenge leve!

Alle vet at det kan lett bli litt kjedelig i kirken, så da må man bare underholde seg selv og de som sitter ved siden av som best man kan. Det kan man blant annet gjøre ved å omdikte salmene litt, noe en venninne av meg er veldig flink til. Så nå synger vi, hver gang den salmen dukker opp : "Deeeeg være ære, herre over dødens maaaakt. Eeeevig skal døden være, Kristus er innlagt". Så blir det straks mye morsommere.
Jeg har også laget min egen versjon av ABBAs "Gimme, gimme, gimme a man after midnight", som jeg synger hver gang den dukker opp på Singstar. Den går slik: "Gimme, gimme, gimme a man from Twilight". Og litt senere: "Take me through the darkness to the Breaking Dawn". Og så blir den jeg synger mot distrahert, kommer ut av sangen, og jeg vinner, JUHU! Neida, det er selvfølgelig ikke alltid jeg vinner, men det er morsomt likevel.
(Å, nå kommer jeg på at jeg har glemt å skrive at selvfølgelig var det Edward Cullen/Robert Pattinson som skulle åpenbare seg noen innlegg lenger ned!)

3 kommentarer:

 1. Du følger en stolt familietradisjon videre når du legger ny tekst på sanger. Det gjorde jeg også da jeg gikk i åttende klasse. Uheldigvis var det ikke bevisst. Jeg hadde hørt feil på Tom Jones' "She's a lady". Et av avsnittene går "Talkin' about that little lady
  And the lady is mine". Jeg trodde han sang "..and the lady is a man". Så det skrålte jeg av full hals da klassen var på sykkeltur til Beiarn en vårdag i 1971. For meg ble det kjempepinlig da de andre oppdaget hva jeg sang, men de hadde det visst veldig morsomt..
  Pappa

  SvarSlett
 2. Vi har jo også "Så skal ånden i fra himmelen overfalle deg".
  Takk for julegaven, og godt nytt år!
  Marianne

  SvarSlett
 3. Og fra mammas side kommer herved en beklagelse. Det var jo ikke meningen du skulle tro at det het "Den ene han går først, den andre han er størst, den tredje han er veldig tø-ørst" i Byssan Lull. Men jeg skjønner at du fikk inntrykk av det, ettersom din far sang den slik hver kveld i dine første fem-seks leveår...
  Det var heller ikke min mening å forvirre deg til å tro at Milde Moses var en salme som lignet mistenkelig på Milde Jesus.
  Eller alt det andre vi har tullet med av sangtekster.
  Men det er likevel fint at arven videreføres. Selveste kulturarven á la Sankthanshågen :-)

  SvarSlett