onsdag, juni 30, 2010

Eclipse

Jeg var på midnattspremieren på Eclipse i natt, og det må jo blogges om. Etter min mening var denne tredje filmen bedre enn både den første og den andre. Den var den minst dystre og mest humoristiske av de tre, og det hjelper.
Jeg synes Bella var en sterkere karakter i denne filmen, selv om det fortsatt er ganske påfallende at hun har det samme ansiktsuttrykket gjennom hele filmen. Og jeg synes også Edward er mer sympatisk i filmen enn i boka. I boka er han fryktelig overbeskyttende og sjefete, det er han ikke i filmen. Men jeg synes fortsatt at forholdet deres er høyst merkelig, og jeg skjønner ikke hva Bella ser i ham.
Jacob normaliserer hele opplegget litt, og tilfører mye humor, og fine muskler. Jeg synes helt klart Bella burde velge ham.
At skuespilleren som spilte Victoria i de to første filmene er byttet ut, ble feil, synes jeg. Bryce Dallas Howard ser alt for myk og uskyldig ut til å spille rollen som iskalde, tvers gjennom slemme Victoria. Men hun har fine krøller, da...

Cullen-familien synes jeg var best i den første filmen, utseendemessig. De er blitt så altfor sminkede og unaturlige (ikke at vampyrer er særlig naturlige...).

Så, for å oppsummere: en bra film, absolutt. Og at den ikke hadde noen pussige oversettelser i tekstingen gjorde den enda bedre. Bortsett fra at "I'm hotter than you", ble oversatt med "Jeg er kjekkere enn deg". Og selv om det strengt tatt er det det betyr, forsvinner dobbeltmening. Og at den har fått dårlige anmeldelser er bare fordi anmelderne er heeelt utenfor målgruppen. Jeg er veldig spent på Breaking Dawn. Hvis utviklingen fortsetter slik som dette, hvor hver film er bedre enn den forrige, gleder jeg meg skikkelig. Egentlig gleder jeg meg skikkelig uansett!

5 kommentarer:

 1. Du er så heldig som har fått sett filmen, her kommer den ikke på kino før 23. juli...

  SvarSlett
 2. Jeg har heller ikke forstått hva som er så stas med Edward :D

  Jeg har enda ikke sett New Moon for Twilight skuffet meg sånn, må kanskje få sett den snart slik at jeg muligens kan se Eclipse på kino.

  SvarSlett
 3. Har ikke fått sett den ennå, men nå gleder jeg meg skikkelig :) Liker designet på bloggen din!

  SvarSlett
 4. Huff, hater når oversettelser fra engelsk til norsk blir så rare, og helt feil. Jeg har ikke sett Eclipse enda og tror ikke jeg kommer til å gjøre det før den kommer på dvd heller.

  SvarSlett
 5. Jeg tagget deg på bloggen min og håper at du vil svare på noen få bok-relaterte spørsmål :)
  http://maria1993.blogg.no/1278846298_bok_tag.html

  SvarSlett