mandag, mars 02, 2009

Husregler for katt

Jeg fikk en e-post fra moren min med husregler for katt. Første del av husreglene hadde hun funnet på en blogg, men fra og med punktet "Dogåing på vintertid" er de diktet opp av familien som vi fikk Pjusken og Susi hos.

Baderom:
Følg alltid gjester på badet. Det er ikke nødvendig å gjøre noe. Bare sitt og glo.

Dører:
Lukkede dører tillates ikke i noen rom. For å få åpnet ei dør, still deg på bakbeina og dask eller skrap med forbeina. Når døra så blir åpnet er det ikke nødvendig å bruke den. Etter åpning av utgangsdør, stiller du deg i døråpningen, halvt inne, halvt ute, og tenker på mye rart. Dette er spesielt viktig hvis det er veldig kaldt, regn, snø eller mye mygg.

Stoler og tepper:
Hvis du må kaste opp, må du straks komme deg opp i en stol. Hvis du ikke greier det tidsnok, kan du bruke et orientalsk teppe. Hvis det ikke finnes noe orientalsk teppe, går også vanlige langhårstepper fint. Mens du kaster opp på teppet må du passe på å rygge like langt som en naken menneskefot.

Forstyrring:
Hvis noen mennesker gjør noe, mens andre ikke gjør noe, skal du holde deg til de som gjør noe. Dette kalles «å hjelpe til» eller «forstyrre».Her er reglene for «forstyrring»:
1. Når du følger med på matlaging skal du sitte rett bak kokkens venstre hæl. Du blir ikke sett, dermed er det større sjanse for å bli tråkket på, for så å bli tatt opp og trøstet.
2. Når noen leser ei bok må du komme deg inn tett under haka, mellom øynene og boka, hvis du da ikke kan legge deg tvers over selve boka.
3. For annet papirarbeid: Legg deg på papirene på en mest mulig hensiktsmessig måte, slik at så mye som mulig av papirene blir skjult. Lat som om du dormer, men fra tid til annen strekker du deg og klasker til blyanten eller pennen.
4. For folk som betaler regninger eller jobber med selvangivelsen eller julekortene må du alltid ha målet klart: Å forstyrre! Først setter du deg på papiret det jobbes med. Etter å ha blitt jaget vekk, setter du deg ved siden av og ser trist ut. Når du har blitt fjernet for andre gang dytter du penner, blyanter og viskelær ned fra bordet, en ting av gangen.
5. Når et menneske holder en avis opp foran seg må du hoppe opp på baksiden av avisen. Mennesker elsker å bli hoppet på.
6. Når et menneske arbeider ved en PC hopper du opp på pulten, spaserer over tastaturet og prøver å fange markøren på skjermen. Så legger du deg i fanget til mennesket, over begge armene.

Om å gå:
Så ofte som mulig skal du sprette fram foran mennesker, så kjapt og nært som du kan. Spesielt viktig i mørket, i trapper når noen bærer på noe, og med en gang de står opp om morgenen.

Sengetid:
Du skal alltid sove oppå menneskene slik at de ikke kan snu seg.SandkasseNår du bruker sandkassa må du sparke ut så mye sand som mulig fra kassa. Menneskene elsker følelsen av kattesand mellom tærne.

Gjemsel:
En gang i blant skal du gjemme deg et sted menneskene ikke kan finne deg. Du skal ikke, under noen omstendighet, vise deg før etter tre eller fire timer. Dette gjør at menneskene får panikk (en positiv opplevelse) fordi de tror du har stukket av eller gått deg vill. Med en gang du kommer fram vil menneskene overøse deg med klapp og andre kjærtegn. Sannsynligvis vil du få noe godt, også.

Dogåing på vintertid:
Når det har vært snøfall venter du med å gå på do til stien er måket fram, så slipper du å få snø i rompa. Hvis det ikke er måket, gjør ditt fornødne i fotsporene til menneskene.

Dogåing sommertid:
Småbarn elsker katter, så sandkasser er et fint sted å gå til.
Blomster trenger gjødsling, grav gjerne ned ekskrementene der - spesielt fint på høsten der løkene er satt ned.

Uhell:
Skulle du være uheldig å skli ned fra taket, bomme på katteleken, tømme vannskålen på gulvet eller liknende, lat som ingenting, sett deg gjerne til å slikke poten. Ved for store nederlag kan du stikke fort av og gjemme deg, og komme spankulerende tilbake med halen høyt til værs etter en tid, med en litt overlegen likegyldig mine.

Røyting:
Gjøres hele året, overalt der menneskene sitter, ligger eller spiser. I klesskapet er du velkommen - det gir bare økt isolasjonverdi på tøyet.

Kvessing av klør:
Noen mennesker setter opp klorebrett, men det er underlegent sofaer, lenestoler og gulvtepper. Pass på å holde klørne (og tennene) hvasse, det er kjedelig å pine småfugler og mus unødig lenge.

Fanging av mus og fugler:
Kolde mus legges fortrinnsvis midt på stuegulvet. Fuglen tas med levende inn, og drepes på en slik måte at fuglefjærene fremdeles dukker opp etter tre runder med støvsugeren. Gresshopper fortæres på stuen - la vingene ligge igjen så menneskene vet hvem som kan ta æren for å holde den bestanden nede. Se forøvrig "kvessing av klør".

Måltider:

Hvis menneskene er sløve med å fylle opp friskt fór kan de vekkes med mjauing og eller skraping på soveromsdøren, uansett tidspunkt. Ta gjerne turen fra dør til dør, slik at menneskene skjerper seg! På dagtid holder det gjerne å se megetsigende på dem, og begynne å bevege seg mot spiseplassen. Synes du måltidene du serveres er litt kjedelige, kan du forsyne deg av leverpostei, ost, smør, pizza, middagsrester etc. som menneskene lar stå på bordet eller benken til deg. En fin måte å kvesse tenner og samtidig skjerpe apetitten er å bite gjennom plasten før du forsyner deg, det fungerer også med kattemat. NB: unngå metallbokser! Når du får kjøtt eller fisk på skål: det er god matskikk å dra maten ut på gulvet før du spiser den.

Insekter:
Sky ingen midler for å få i deg en flue eller nattsvermer som har forvillet seg inn i huset. River du ned blomsterpotter gir det bare mennesker et påskudd til å ta fram støvsugeren og endelig få støvsugd opp de siste fuglefjærene. Såvel ute som inne gir insekter en fantastisk mulighet til gymnastiske øvelser.

Juletrær:
Fungerer som fine klatrestativ i en tid da utelivet begrenses av sur vind, snø og kulde. Til juletrærne følger det med et rikt utvalg av katteleker som menneskene av en eller annen grunn lar ligge på loftet eller i boden ellers i året.

Allergikere/ de som ikke liker katter:
Av og til støter man på slike utskudd. Da er det om å gjøre å ta kontroll over situasjonen og oppsøke disse så mye du kan. Sett deg på fanget, legg deg i sengene deres, gni deg på leggen deres. Ikke gi opp, før eller siden omvendes/tilvendes de! Ikke la deg affisere av nys, rop og dytt, gå på!

Hunder:
Det finnes ulike typer, felles er at de er dumme (de liker å gå i bånd!!). Det beste er å unngå dem, men har du en i løpestreng er det kjekt å vite hvor langt hunden kommer i den, før du begynner å ta din daglige rusletur en halv meter foran dette punktet. Forbered deg på å lukke ørene, de lager lyd!

Fugler i bur:
Dette er en torturinnretning menneskene har laget - for å plage oss. Disse fuglene er ikke lette å få has på, men flyr de fritt kan du forsøke å ligge på toppen av buret eller i bunnen (oppå fuglebæsjen, men man må tåle leken for å smake steken), og ligge helt rolig. Det kan hende du må vente lenge, men er du heldig ser ikke fuglen deg før den sitter i dine velhvessede klør. Forbered deg på litt oppstyr!

Smådyr i bur:
Enda en torturinnretning! Og disse er sjelden sluppet løs når vi er tilstede. Meningsløst! Heldigvis er sprinklene slik at labben går igjennom, så litt moro kan det jo gi - når man ser bort fra frustrasjonen det vil gi å prøve å hale dyret gjennom sprinklene.

En siste tanke:
Bruk alle muligheter til å komme innpå et menneske, helst ansiktet. Snu deg og vis dem rumpa di. Menneskene syns det er kjempefint, så gjør det ofte.

Kattene våre har helt klart lest disse reglene og lever etter dem...

3 kommentarer:

 1. Hehe, genniallt!!!!!:P:P
  Julie<3<3<3<3

  SvarSlett
 2. Hei Pia! Fant disse husreglene vi bloggen til moren din. Siden jeg har tre katter selv, og er katteelsker, synes jeg dette var morsom lesing. Håper det er greit at jeg kopierer de fine husreglene inn på bloggen min. Fin kopptue du har strikket forresten.

  SvarSlett
 3. Jeg ler meg skakk! :D Nøste har garantert lest disse NØYE :DDDD

  SvarSlett