lørdag, januar 22, 2011

Frivillig rydding

Som jeg har skrevet om tidligere, synes jeg små, unødvendige ryddeprosjekter er mye morsommere enn nyttig, hverdagslig husarbeid. Og helst vil jeg at det etterpå skal vises tydelig at jeg har gjort noe. Så i dag har jeg gått løs på dørene til ett av kjøkkenskapene. Der henger det noen utvalgte oppskrifter, men det var unektelig litt rotete:
Men etter at jeg har brukt (overraskende) lang tid på å klippe, lime og laminere, synes jeg det ser mye bedre ut nå:
Så neste gang noen lurer på "Hvor mange lefser er det egentlig vi trenger til taco?" eller "Var det 4 eller 5 spiseskjeer jeg skulle bruke til kakaoen?", så er det bare å trippe bort til skapet og sjekke. Og fryde seg over hvor ryddig og pent det ser ut. Så det så.
Jeg har også ryddet i beholdningen av hobbymaling, og av en hel skuffe med flasker og bokser med maling av diverse årganger var det kun tre-fire som fortjente plassen sin. Resten var helt tørre. Mens jeg drev med denne ryddingen i malingen, lærte jeg noe viktig: hvis man klemmer på en flaske med veldig veldig flytende, rød maling, så kan det fort bli til en fontene som spruter maling over hele deg. Og da må du vaske håret. Og jakken. Og genseren. Og skjørtet. Så det er egentlig ikke så lurt. Rydd kjøkkenskapdøra i stedet!

3 kommentarer:

 1. På en av mine riktig gode dager kunne jeg (kanskje) i beste fall komme på å systematisere oppskriftene på denne døra. Men jeg kunne aldri i verden kommet på å gjøre det så lekkert som du har gjort, med bakenforliggende papir og laminering, så man føler seg hensatt til en designblogg, eller noe sånt. Da er det ingen sak å bære over med at du har brukt mesteparten av en lørdag til dette. Er så glad i deg, klem fra pappaen din!

  SvarSlett
 2. Helt ettermin smak, og du har til og med brukt en lørdag som jo er en fridag. Perfekt for oss ordensmennesker!
  Hilsen tante Bjørg

  SvarSlett
 3. Fine greier, Pia - har all verdens forståelse for denne typen iver. Men det slår meg at dere har direkte puslete apetitt på taco?!? Klem fra Elin (som nå får til å lese bloggen din, men kun på jobb, så det er litt småulovlig...)

  SvarSlett