lørdag, juni 06, 2009

Stockholm

Da var jeg tilbake fra Stockholm. Eller det er vel egentlig to uker siden jeg kom tilbake, men etter at jeg kom tilbake har jeg vært syk i tre dager, hatt to tentamener, og vært på en tre netter lang speidertur, så bloggingen har blitt nedprioritert.

Vi var i Stockholm 5 dager, og vi hadde en helt fantastisk tur. Jeg hadde aldri vært i Stockholm før, men jeg oppdaget raskt at det var en by jeg likte, og jeg vil gjerne tilbake. Det som særlig gjorde byen spesiell, synes jeg, var at den er så vakker. Det er fullt av gamle, pene bygninger og på Skeppsholmen hvor vi bodde var det fine stier langs vannet.
Og Gamla Stan er jo kjempekoselig med sine smale gater og suvenirbutikker som gir skikkelig syden-stemning.

Vi måtte jo selvfølgelig innom Grøna Lund, det store tivoliet. De fleste syntes det var kjempemorsomt, men for meg som lider av berg-og-dal-bane-skrekk var det ikke så mange av attraksjonene som fristet.
Vi var også innom Nationalmuseet, som ikke var noen stor opplevelse for en gjeng 10.-klassinger som aller helst ville ut og utforske Stockholms mange butikker.


Men Teknisk Museum derimot, det var morsomt! Vi skulle hatt mye bedre tid der, for vi sikkert bare utforsket halve museet. Teknisk Museum har også en forestilling kalt Cino4 som er en forestilling med 3D-film, stoler som beveger seg og vannstråler som plutselig treffer deg i ansiktet. Anbefales!


Vi var også innom Skansen, og noen få var på Vasamuseet.

Og vi fikk selvfølgelig spist litt svensk-is! Ingenting slår Ananas Split!

Vi bodde på AF Chapman, en båt som drives som vandrerhjem. Båten var kjempefin, og jeg tror ikke det var så altfor dyrt heller. Det gule huset helt til høyre på bildet under er også en del av vandrerhjemmet, og der var det resepsjon, frokostsal og oppholdsrom med TV og biljardbord.

Vi var kjempefornøyde med å bo på Chapman. Rommene var fine (til vandrerhjem å være) og båten lå nært sentrum.


Og til slutt, et bilde av det Kungliga Slottet. Jeg kommer ikke helt over at dette virkelig er slottet. Jeg synes nemlig ikke det ligner på et kongelig slott...Alle bilder er hentet fra internett.

3 kommentarer:

 1. Ser ut som du har hatt en kjempefin tur, fikk lyst til å dra til Stockholm selv. Og jeg er helt enig med deg; Ananas Split er supergod!

  SvarSlett
 2. Å ja. Ananas-split. *sukk*
  Enig med deg, slottet ser jo mer ut som en skole eller et kontorbygg. Stusslig, gitt.
  Det var hyggelig å finne en oppdatering i bloggen din igjen!

  SvarSlett
 3. Det ligger en utfordring til deg i bloggen min. Ikke føl deg tvunget til å ta imot, bare hvis du har lyst!
  Mamma

  SvarSlett