tirsdag, oktober 26, 2010

Da søstrene Veigård skulle stelle hjemme

I dag skulle jeg og Julie lage middag, fordi mamma og pappa er på teater. Vanligvis når vi skal lage oss middag, lager vi noe superenkelt som pølser og spagetti, eller steker en kjøpepizza. Men i dag valgte vi noe som er hakket mer spennende, i tillegg til å være veldig og raskt å lage, nemlig nudelsuppe. Oppskriften fant vi her, på MatPrat.
Vi endret oppskriften litt, så her er det vi hadde i:
- 400 g kjøttdeig
- litt mindre enn én rød paprika
- en halv løk
- tre små gulrøtter
- to pakker nudler med kyllingkrydder
- litt olje for å steke i
- 12 dl vann
(Du vil kanskje ønske å ha i litt ekstra krydder eller en buljongterning. Vi hadde ikke det, og det ble litt lite smak.)

Først steker du kjøttdeigen i en panne med olje. Når kjøttdeigen er stekt, har du i grønnsakene, og lar det frese i noen minutter. Mens kjøttet og grønnsakene freser, koker du opp vannet, med nudelkrydderet. Når vannet koker, har du i nudlene. Når nudlene begynner å nærme seg ferdige, har du kjøttdeigen og grønnsakene også over i gryta. Der småkoker alt til nudlene er ferdigkokte, og vips! du har en god suppe.

Servér gjerne suppen med litt brød. Og man må ha både gaffel og skje hvis man i det hele tatt skal ha håp om å få i seg suppen. Kanskje kan det være lurt å dele opp nudlene litt før man koker dem. Som sagt, veldig god, og veldig rask og enkel å lage!

1 kommentar:

  1. Er det noen sak, med sånne sjølhjulpne jenter?! Ser snadder ut.

    SvarSlett