mandag, februar 28, 2011

Fordi skapene ikke var fulle nok fra før av

Før helga kjøpte jeg meg to nye, eller gamle, asjetter på en bruktbutikk, for 6 kroner til sammen. Det er litt mer stas å spise frokost på tynne fine rosefat.

tirsdag, februar 15, 2011

Puss opp skrivebordet

Skrivebordet på PC-en, altså. Forrige uke ble jeg akutt lei av skrivebordsbakgrunnen min, så jeg startet jakten på en ny, og fant mange fine.
Cherries Wallpaper Desktop Free Download Watercolor Christmas Pattern Cherries Cherry Green DIY Freebie Digital
Cross Stitch Hearts Wallpaper Free Freebie Download DIY Desktop Design Illustration Pattern Blog Pink Pretty Hearts Sewing Wolf Willow Style Inspiration
Denne fine med kirsebær, eller denne med hjerter, begge fra Wolf and Willow. Der finnes det også mange andre fine (bare scroll litt nedover siden).

Backgrounddiva har også mange søte.
Har du tips til noen fine skrivebordsbakgrunner?

søndag, februar 13, 2011

Morsdags-søndag

I dag har jeg snurret rundt og vært i fint søndagshumør i en blomstret kjole. For første gang på lenge har jeg ikke gjort noen lekser denne helgen, og det har vært utrolig godt og avslappende. I anledning morsdagen har jeg og Julie bakt kake og pakket inn gaver til mamma.
Vi ga henne en film og en bok. Hun har åpnet gavene, altså, så jeg avslører ingenting :)
Og så bakte vi denne kaken, "Brownie festkake", og som vanlig er oppskriften fra Det søte liv. Veldig, velidg god. 

Bunnen er klissete og brownies-aktig, og så har den tre lag med fyll: vaniljekrem, sjokolademousse og pisket krem. Mmm!

mandag, februar 07, 2011

Viskelær til å spise opp

Via via og ad omveier fant jeg plutselig denne nettbutikken, Hapa Culture, som har de søteste viskelærene jeg har sett noen gang. Bare, se, alt på bildene under her er viskelær:





Jeg var helt klar for å bestille en hel flokk med supersøte viskelær som jeg sannsynligvis aldri ville hatt hjerte til å bruke, men som ville vært så kul å ha som pynt og for å imponere andre. Men, for det var desverre et men, fraktavgiften var høy, skikkelig høy. Jeg ville endt opp med å betale mer i frakt enn viskelærene kostet. Så da nøyer jeg meg med å sikle på bildene.

søndag, februar 06, 2011

Belønning

Kokosbolle og to nesten uleste Hjartemagasin. Fin søndags ettermiddag, og det synes jeg sannelig jeg har fortjent, etter å ha brukt nesten hele dagen på prøvelesing!

lørdag, februar 05, 2011

Rolig lørdag

I dag har jeg spist lang og god frokost på det fiiine nye brettet mitt. (Rett ved siden av tulipanbuketten, tydeligvis.) Når jeg spiser ananas og brød til samme måltid, passer jeg alltid nøye på å spise ananasen etter brødet, for ellers blir det skikkelig ekkel smak av brødet. Er det noen andre som har oppdaget det samme?

Nå skal jeg være flink pike og gjøre litt lekser. Jeg hater å ha prøver på mandager...

fredag, februar 04, 2011

Kakao på pinne

På bloggen Mat på bordet fant jeg denne oppskriften på kakao på pinne, noe jeg umiddelbart fikk lyst til å prøve. Kakao på pinne er akkurat det det høres ut som, en pinne som blir til kakao når man rører den ut i varm melk. Veldig kult!
Enkelt å lage er det også. For å lage 15 pinner trenger du:
400 gram mørk sjokolade
30 gram drikkekakao
70 gram melis

Jeg brukte helt vanlig kokesjokolade fra Euroshop eller noe i den duren.
Sjokoladen smeltes i vannbad, og når den er ferdigsmeltet tar du den ut av vannet og blander i melis og kakao. Så skal du ha blandingen i isbitformer. Mat på bordet tipset om å bruke sprøytepose for å få sjokoladeblandingen oppi isbitformene, og det er absolutt en god idé. Ser for meg at det blir mye gris ellers... Min sjokoladeblanding ble litt vel stiv underveis i sprøytingen, men da kan man bare ta den litt i mikroen. Når du har hatt sjokoladen i formene stikker du bare en pinne i hver form, for da er sjokoladen stiv nok til at pinnen står av seg selv. Jeg brukte ispinne-aktige pinner fra apoteket.
Etter å ha satt i pinnene kan man selvfølgelig si seg fornøyd, men det blir ennå litt kulere hvis man pynter litt. Jeg raidet kjøkkenskapet og fant diverse kakepynt som jeg strødde på. Så er det bare å sette isbitformene kaldt, og la det stivne.
Når du så får lyst på kakao varmer du bare opp cirka 2 dl melk og rører en pinne ut i den varme melken. Og har du tilfeldigvis litt pisket krem igjen fra vaffelfesten dagen før, gjør det selvfølgelig kakaoen ekstra god!
Pinnene er også fine å pakke inn i litt cellofan og gi i gave. Og hvis du lar dem stå kaldt i en tett boks holder de seg lenge. (Jeg har forresten også hørt rykter om at de er veldig gode å bare spise, uten melken...)