fredag, januar 28, 2011

Sikling på Martin Luther

Når man sovner oppå Historie-og-filosfi-boka mens man prøver å gjøre lekser om Martin Luther og andre mer eller mindre interessante menn, er det et tegn på et eller annet.
Da jeg våknet, litt forvirret, tok jeg det som et tegn på at jeg har drukket for lite vaniljesaus i det siste. Etter å ha inntatt litt av nevnte produkt har jeg nå gjort leksene ferdig, og er klar til å ta helg. Juhu!

onsdag, januar 26, 2011

Brettspill og småkaker

På søndag hadde jeg invitert noen venninner hit for brettspill og småkaker, og en av dem hadde med seg spillet Kokkelimonke, som er et veldig morsomt spill. Ikke bare underholdende-morsomt, men latter-morsomt, hvis du skjønner.
Tidligere på dagen hadde jeg baket to sorter småkaker som vi spiste med kald melk til. Småkaker og melk er en super kombinasjon.
Den ene typen var disse mørke sjokoladekjeksene, som blir kalt World Peace Cookies. Oppskriften fant jeg her, på bloggen Mat på Bordet.
Den andre typen var disse lyse med peanøtter og melkesjokolade. De var min favoritt, og oppskriften på dem fant jeg her, på Det søte liv.

lørdag, januar 22, 2011

Frivillig rydding

Som jeg har skrevet om tidligere, synes jeg små, unødvendige ryddeprosjekter er mye morsommere enn nyttig, hverdagslig husarbeid. Og helst vil jeg at det etterpå skal vises tydelig at jeg har gjort noe. Så i dag har jeg gått løs på dørene til ett av kjøkkenskapene. Der henger det noen utvalgte oppskrifter, men det var unektelig litt rotete:
Men etter at jeg har brukt (overraskende) lang tid på å klippe, lime og laminere, synes jeg det ser mye bedre ut nå:
Så neste gang noen lurer på "Hvor mange lefser er det egentlig vi trenger til taco?" eller "Var det 4 eller 5 spiseskjeer jeg skulle bruke til kakaoen?", så er det bare å trippe bort til skapet og sjekke. Og fryde seg over hvor ryddig og pent det ser ut. Så det så.
Jeg har også ryddet i beholdningen av hobbymaling, og av en hel skuffe med flasker og bokser med maling av diverse årganger var det kun tre-fire som fortjente plassen sin. Resten var helt tørre. Mens jeg drev med denne ryddingen i malingen, lærte jeg noe viktig: hvis man klemmer på en flaske med veldig veldig flytende, rød maling, så kan det fort bli til en fontene som spruter maling over hele deg. Og da må du vaske håret. Og jakken. Og genseren. Og skjørtet. Så det er egentlig ikke så lurt. Rydd kjøkkenskapdøra i stedet!

mandag, januar 17, 2011

Vaffelfest på en mandag

I ettermiddag har vi hatt en liten vaffelfest her hjemme for å lyse opp mandagen. Vafler med vaniljeis, pisket krem og hjemmelaget bringebærsyltetøy. Knallgodt!

lørdag, januar 15, 2011

I am Sam

I går så jeg filmen "I am Sam" og det er den beste filmen jeg har sett på riktig lenge. Sean Penn spiller hovedrollen som den mentalt tilbakestående Sam, som har samme intelektuelle nivå som en sjuåring. I begynnelsen av filmen får Sam en datter, og da moren til jenta stikker av, har Sam alene ansvaret for den lille babyen som han gir navnet Lucy. Med hjelp fra venner klarer Sam og Lucy seg fint de første årene. Men etter hvert som Lucy blir eldre, går hun forbi farens intelektuelle nivå, og da kommer barnevernet på banen. På Lucys sjuårsdag blir hun tatt fra Sam, og dermed begynner Sams kamp for å få tilbake datteren.
Som jeg sa, så er dette en av de desidert beste filmene jeg har sett på lenge, og jeg vil anbefale den til ALLE! Den er veldig trist, men på en utrolig fin måte. Se den!

onsdag, januar 12, 2011

Papirmuffins

I kveld pusler jeg med et lite prosjekt med papirmuffins. Jeg tror det kommer til å bli fiiint!

fredag, januar 07, 2011

Fin fredag

Jeg feirer dette skoleårets første helg med et smørbrød med peanøttsmør, banan og bringebærsyltetøy, en stor kopp te og en episode Lost.
God helg!