tirsdag, september 28, 2010

Sju ting å gjøre under en matteprøve

I dag hadde jeg totimers matteprøve. Jeg var ferdig allerede etter den første timen, men ville ikke levere inn prøven så tidlig, for da ville jeg bli satt til å jobbe med oppgaver. Så da ble jeg sittende og gjøre andre ting, som kunne gå for å være matteregning. Så her kommer en liste over ting man kan gjøre under en matteprøve.
Man kan:
  • - Skrive filmsitater på kalkulatoren.
  • - Skrive lange ønskelister.
  • - Skrive brev.
  • - Dikte historier.
  • - Planlegge framtidige speidermøter.
  • - Skrive anmeldelser av bøker man har lest.
  • - Kladde blogginnlegg.

I dag gjorde jeg punkt fire, fem og sju, og jeg slapp unna ekstra matteoppgaver :)

torsdag, september 16, 2010

Sakte morgen

På torsdager begynner jeg ikke på skolen før ti over tolv. Det er ganske godt å slippe å være klar til å ta bussen kvart over sju, men heller kunne suse rundt hjemme og ta toget som går ti på elleve. Det er selvfølgelig aller best de dagene jeg kan suse helt uten å ha noen ting jeg burde ha gjort, men i dag har jeg en framføring jeg må jobbe litt med. Jeg er for så vidt så godt som ferdig med å skrive den, så nå er det bare å lære seg innholdet sånn høvelig utenat. Dette blir den tredje framføringen jeg har denne uken. Huff, jeg håper virkelig at det bare var et enganstilfelle, og at de neste ukene blir litt roligere.
Når jeg har god tid om morgenen liker jeg å spise frokost saaakte, mens jeg drikker te og leser i en bok. Jeg leser vel egentlig alltid i en bok mens jeg spiser frokost, men akkurat tedrikkingen er forbeholdt dager med ekstra god tid. Jeg har også tatt meg tid til å plastre føttene mine, så nå burde det gå greit å gå i de skoene som forrige torsdag gjorde at jeg fikk lyst til å gå hjem helt uten sko :)

Hadde det bare ikke vært for dette foredraget, hadde det egentlig vært en temmelig perfekt dag. Foredrag har nemlig en tendens til å henge over meg, og gjøre at jeg ikke klarer å slappe helt av, før jeg er ferdig med det. Men nå er det bare to skoledager igjen, og så er det helg, og forhåpentligvis vil ingen foredrag dukke opp på en god stund!

Bildene skal være linket til kildene, hvis jeg har gjort det riktig :)

torsdag, september 02, 2010

Garps bok

Garps bok (The World According to Garp på engelsk) er John Irvings fjerde roman, og den tredje av hans romaner jeg har lest. Boken handler om T.S Garp som er sønn av den berømte feministen Jenny Fields. Vi følger Garp gjennom hele hans liv. Det er en veldig typisk John Irving-bok, og har med de fleste av temaene som går igjen i bøkene hans: New England, Wien, bjørn, prostituerte, bryting, ulykker, død, fraværende foreldre, voldtekt, og selvfølgelig ender flere av personene i boken opp som forfattere.


Jeg likte Garps bok ganske godt, men jeg skulle ønske at denne var den første av John Irvings bøker jeg hadde lest. For foreløpig er denne den beste boken jeg har lest av ham, men når så mange av temaene går så til de grader igjen fra bok til bok, blir det nesten litt parodisk, og i hvert fall temmelig forutstigelig. Så, hvis du ikke har lest noe av John Irving fra før, anbefaler jeg den absolutt. Og hvis du har lest noe av ham fra før, og likt det han har skrevet, er sjansen stor for at du vil like denne også, selv om den er litt parodisk.